mrt
16
Hey iedereen!

De sollicitaties zijn weer gesloten en dit betekent dat er nieuwe staff-leden zijn. Er is één nieuwe moderator, en er zijn zes nieuwe helpers. Hieronder een lijst van alle nieuwe staff-leden.

Moderator
- Soularion (@Soularion )

Helper
- Jamilaaax (@Jamilaaax )
- P0mp3r321_ (@P0mp3r321_ )
- CrazyStack (@CrazyStack )
- Siriq (@Siriq )
- Tikibad (@Tikibad )
- SnoepGoed (@SnoepGoed )

Als speler kan je de volgende dingen verwachten:
- Meer hulp
- Snellere reacties op /112
- Regelbrekers eerder gebanned
- Sneller antwoord op vragen

Ik, en het hele IckCraft staff-team, wil alle nieuwe staff-leden feliciteren en veel succes wensen.

Fijne dag nog!
mrt
10
Hallo allemaal, dit is de informatie van het IckSpleef event!

Wat is Ick-Spleef?

Ick-Spleef is een spleef event waarbij je de grond onder iemand moet weghalen zodat diegene in de void valt. Het platform bestaat uit ice en is 1 laag dik. Je krijgt een efficiency 5 pickaxe zodat je extra snel het ice weghakt. Het Ick-Spleef event bestaat is een FFA mode (Free For All Iedereen tegen elkaar). Tussen de potjes zullen er give-aways weg worden gegeven die handig zijn voor het volgende event, factions of KitPvP.

Hoe win je?

Er zullen 11 potjes worden gespeeld 10 en 1 finale. je wint als je iedereen hebt gespleefd en jij nog op het platform van ice staat!

Hoe ga je naar de finale?

Als je het potje wint ga je automatisch door naar de finale. OF je wint een golden ticket dit betekend dat je ook naar de finale gaat (dit wordt aan het einde weggeven). Er gaan dus in totaal 11 spelers naar de finale.

Heros

Als je hero bent krijgje speciale items. Deze items kan je bij de kits zien. Je wordt door een random gekozen als hero! Dit is dus compleet random en puur geluk.

Kit https://gyazo.com/79481b9e40105f0595762a3e1921ee0b

De kits van de speler bestaat uit:

Full protection 2 gear

Efficiency 5 pickaxe

5 golden appels

2 cobwebs

Full inv met snowballs

De winnaar van het vorige potje heeft een Golden Helmet op!

De kits van de Hero bestaat uit:

Full Iron Prot 2

Full inv met snowballs

Hero heeft special ability. Dit kan zijn Sharpness III Diamond Sword, Punch II bow, 4 Ender Pearls, Knockback II Snowball Of 3 Creeper Eggs

Let op! Je mag niet met alts spelen, heb je een broertje en of zusje meld dit(graag bewijs)! Voor dit event hoef je je niet aan te melden maar er zullen wel vette prijzen vallen! Ook al lig je uit de wedstrijd of doe je niet mee heb je alsnog kans voor die prijzen! Dus blijf zeker kijken!...
mrt
10
Het volgende event?!

Hallo allemaal, wij zijn er weer!

Wij zitten bomvol ideeën en het worden er veel! Daarom moeten wij samen keuzes maken! Welke vind jij het leukste? Laat het weten met deze strawpoll hierboven!

Hier een paar opties voor de volgende events:
IckUhc
IckSumo
IckSpleef
IckBridge
IckDefend

Hier de uitleg over de events:

IckUhc, Dit is een event waar je in een team zit van maximaal 3000 man, unlimited dus. Je word met een random machine uitgekozen en zo kom je dus in je team terecht, blauw, rood, geel of groen! Na dat je in je teams zit heb je 30 minuten om te survivalen en de goede stuff te krijgen zodat jij meer kans hebt om te winnen! Let op, tijdens dit staat pvp UIT maar speler kunnen WEL bij je komen. Na 30 minuten te survivalen zal de worldborder veranderen! Dit zal elke 10/5 minuten gebeuren, lukt het niet in deze tijd in de border te komen zal je langzame damage krijgen, half hartje per seconde. Als je hierna alsnog niet in de border bent ga je dus dood en ben je automatisch uitgeschakeld! Elk team heeft in TeamSpeak zodat het minder chaos zal worden. Jullie kiezen de teamcaptain, die zal de leiding hebben over het team en ook in jullie TeamSpeak channel dus. Zonder buggs en aboes deze keer!

IckSumo,
Sumo is een gamemode waarbij je op een klein platform staat. Het is de bedoeling dat je je tegenstander van dit kleine platform eraf slaat. Als je je tegenstanders eraf hebt geslagen win je! Hierna moet je tegen de winnaar van ronde 1 en zo verder. Je bent naked en krijgt geen damage en dus hitpoints. Het gaat dus om de skills en veel om de tactieken die je hebt. Veel server hebben deze gamemode je kan dus handig oefenen!

Hier een filmpje waar je kan zien hoe een 1v1 sumo eruit ziet. *Click*

IckSpleef, Deze staat op het...
jan
26
Hallo allemaal,

Map5 nadert al vrij snel dus ik wilde jullie graag een overzicht geven van wat je allemaal kan verwachten in map5. Ik zal niet over alles super uitgebreid gaan typen want het meeste is juist leuk om zelf te gaan ontdekken.
Dat gezegd te hebben hier is wat je kan verwachten in map5

- Nieuwe map
- Nieuwe spawn
- Nieuwe end
- 3 nieuwe koths
- Roads
- 12 man faction
- Geen ally en geen truce
- 3 power (5 met boost) max
- Overclaimen in plaats van raidable
- Nieuwe crate rewards
- Nieuwe speciale armor sets. Eerst hadden we alleen IckArmor maar nu hebben we nieuwe armor en wapens toegevoegd. Een paar zal ik verklappen de rest moet je zelf gaan uitzoeken
- IckPrik - Damage mensen die jou damage geven
- Boom! - Soms als je pijlen schiet heb je de kans dat er een explodeert!
- IckDoom - Hoe langer je vecht tegen iemand met je zwaard hoe sterker je attacks worden
- Feeder - Een axe dat terwijl je die vasthoud en loopt hij je honger bijvult
- Automatische koths weer
- /f top zie welke factions echt de beste zijn op IckCraft met dit nieuwe systeem
- Je ziet weer elkaars factions onder de namen van spelers (geel is neutraal en rood is vijand)
- Er staat een enchant op de meeste tools zoals pickaxe en axes die heet Telepathy. Deze zorgt ervoor dat alle items je hakt meteen in je inventory gaan.
- We krijgen een nieuwe rank erbij. Ja dat hoorde je goed een nieuwe rank. Deze gaat zelfs voorbij de almachtige Titan! Deze nieuwe rank zal gaan heten Lord. Deze is alleen te kopen voor altijd. Met deze rank ben je in staat je eigen prefix te kiezen voor je naam. Ook heeft hij zijn eigen kit natuurlijk en alle voordelen die Titan en andere ranks hebben eronder. Meer info kijk de shop.

En dit is nog niet eens alles. Wil je alles weten? Zorg dan dat je bij de opening bent van map5 zondag!
Het IckCraft StaffTeam!
jan
16
Beste Spelers,

Iedereen vraagt het zich af, staff word met dezelfde vraag ondergegooid. "Wat is er aan de hand met Faction?" en "Wanneer gaat Factions weer open?"

Als allereerst even uitleggen wat er aan de hand is met Faction.
Op maandagavond is er een restart gedaan van de server die niet goed is uitgepakt. Dit heeft als gevolg gehad dan claims en factions waren teruggedraaid. Veel mensen hebben gevraagd of dit gefixt kon worden en het antwoord is helaas nee! Als dit namelijk wel zo was had ik dit natuurlijk meteen gedaan en dan was er niks aan de hand.

Wat nu? Nou laat ik beginnen met het goede nieuws en de aankondiging namelijk dat #map5 eraan komt!
Dit proces moet versneld worden omdat we helaas dit natuurlijk niet zagen aankomen. We vinden het wel belangrijk jullie wat duidelijkheid te geven dus hier wat info

Map5 van Factions gaat open op zondag 28 Januari om 13:00.
De PvP zal pas aan gaan om 15:00
Om 19:30 zal er nog een keyall komen

Ik zal alvast 1 ding verklappen over map5. Namelijk dat we back to the roots gaan met de faction plugin zelf.
Dit betekent dat we hetzelfde systeem gaan hanteren als in map1 t/m 3. Dit betekent geen Ally en Truce. Weer overclaimen en de goede oude vertrouwde 12 man factions.

Tot die tijd? Factions blijft natuurlijk dicht vanwege werkzaamheden aan map5. Er komt dus geen eotw.
Hieronder misschien wat vragen die je hebt al beantwoord

Is alles weg bij map5
Ja een nieuwe map betekent een nieuwe start voor iedereen. Dit geld voor alles

Wat is er nieuw in map5
Er komen zeker nieuwe dingen in map5 en we hebben al een paar leuke ideeën maar die gaan we nu nog niet verklappen die worden langzaam verspreid om jullie hyped te houden. Hierboven is al een ding verklapt over hoe factions zelf gaat werken.

Ik heb een powerboost gekocht!
Ja niet getreurd iedereen die een powerboost heeft gekocht in map 4.2 krijgt die gewoon in map5. Vraag even aan een van de owners als je die ziet om ze je te geven....
jan
13
Hallo spelers hier hebben we onze nieuwe staff. Als je ze online ziet kunnen ze je vanaf nu allemaal helpen! Feliciteer ze allemaal netjes en misschien word jij ook wel staff bij de nieuwe ronden!
Helpers:
 • Zowp
 • Morbsel
 • Thrylius
Mods:
 • GummyBeer
dec
10
Beste Spelers,

Map4 is nu al weer een tijdje draaiende en ik kan met zekerheid zeggen dat hij weer beter was dan map3.
Zo gaan we iedere keer weer er voor zorgen dat elke nieuwe map verbeteringen komen en dingen erbij komen die jullie als speler willen.

Normaal gesproken zou na map4 map5 komen, maar dat is deze keer niet. Wij als staff zijn druk bezig om te kijken wat we voor jullie naast Faction nog meer kunnen maken waar jullie van kunnen genieten en spelen bij IckCraft. Dit kost mankracht en tijd, waardoor we minder tijd hebben voor een hele nieuwe map voor faction.
We willen alleen niet dat deze map nog 2 maanden zo door gaat want dat gaat vervelen dus daarom deze beslissing.

Er komt een map reset van map4. Dit betekent dat de gehele map leeg word gehaald en alles word gereset naar hoe het was in het begin van map4. Dit betekent dat alle items en factions ook zullen verdwijnen. Eigenlijk hetzelfde als bij een nieuwe map behalve dat het dezelfde map nu is. Om het toch een naam te geven noemen we deze map map 4.2. De map zal wel alle nieuwe dingen hebben die we tijdens het spelen van map4 hebben toegevoegd.

De faction server zal dus op 15 december 21:00 uit gaan
Dit betekent dat de EOTW van map4 op 15 december 19:00 begint
De server zal weer open gaan met map 4.2 op 16 december 13:00


Ook kan ik jullie al vertellen dat er in de kerstvakantie voldoende aandacht word gegeven aan IckCraft door middel van 2 Events en een nieuwe gamemode. Hierover word nu nog niks verder verteld maar zal spoedig nieuws over verschijnen.

Alvast veel speel plezier gewenst op map 4.2 en we zien je graag zaterdag erbij!
dec
01
Hey iedereen!

IckCraft groeit steeds meer, en zoals de meeste weten waren er de laatste tijd sollicitatie's voor Helper, Moderator en Builder. Deze zijn gesloten m.u.v. builder en hierbij kondigen wij de nieuwe staff-leden aan. Ook zijn er een aantal mensen gepromote, ook die kan je hier ook vinden.

Nieuwe staff leden

Moderators:
-
xChester
- Flowne
- xArshi
- PotGinger

Helpers:
-
NRGM
- Viorr
- Psychoxiz
- Gerntie

Builders:
-
iAutoBuild

Promotes:
-
FKH2002 naar Moderator
- RenderAss naar SrModerator
- RHF naar SrModerator
- Yeas naar SrModerator

Wat kan ik nu verwachten?
-
Ter alle tijden is er meer staff online, dit betekent:
- Eerder hulp
- Hackers eerder gebanned
- Snellere reactie op /112's
- Over het algemeen wordt de server 'schoner'
- Ons BouwTeam is een stukje versterkt, mooiere bouwwerken.

De nieuwe staff-leden worden de komende weken getest, en als zij het niet goed doen worden ze hierop aangesproken.
Heb je een klacht? Meld die dan bij staff, dit kan ook op het forum.

Wij feliciteren de nieuwe en gepromote staff-leden, en hopen dat ze het goed doen!

- Het IckCraft staff-team
nov
23
Hey allemaal

Goed nieuws. De nieuwe faction update is nu live.
We gaan de komende week kijken of de nieuwe updates bevallen bij jullie en of er fouten door ontstaan.
Hier even een klein overzicht wat er is veranderd

- Je kan nu Quartz verkopen in de shop
- Er is een nieuw bounty systeem. Je kan een bounty zetten op iemand dat betekent dat je geld op iemand zijn hoofd zet. Wanneer een andere speler dan die ene speler killed krijgt hij/zij het geld dat jij erop hebt gezet. Dit kan leuk zijn als je per se een bepaalde speler dood wilt hebben maar zelf niet zoveel moeite wilt doen. Iedereen kan een bounty claimen maar alleen mensen met een rank kunnen een bounty plaatsen momenteel.
Gebruik hiervoor /Bounty en om alle bounties te zien doe /Bounties
- Er is nu ook een loterij waaraan je elke 24 uur kan meedoen. Gebruik hiervoor /lot
- Knights, Legends en Titans kunnen vanaf nu ook /block doen om makkelijk hun materiaal zoals diamond en iron ignots om te toveren naar blokken.
- Er zijn rank upgrades beschikbaar in de shop. Wel alleen mogelijk bij perm ranks
- Je kan nu ook tijdens het vissen andere items tegenkomen die er eerst niet waren. Welke is nog een verassing ga zelf kijken
- /ignore werkt weer
- Je mag nu maar met max 2 personen op 1 IP online zijn dit is om alt spam te voorkomen tijdens bijvoorbeeld een keyall
- We hebben een veiling. Op deze veiling kan je dingen verkopen of op laten bieden door andere spelers. Jij kan zelf ook kijken wat andere spelers allemaal te koop hebben staan. Gebruik hiervoor /veiling

Ik hoop dat jullie de update leuk vinden. Laat weten wat je ervan vind!
nov
18
Hallo Allemaal!

Heb even iets te melden.
Ik en de rest van het staff team, krijgen de laatste tijd heel veel Helpop's(112's) binnen van jullie, Die gaan over dat jullie vaak langer dan 5 minuten in een trap worden gehouden.
Ik heb hier even iets op aan te merken zodat het iets duidelijk word voor jullie.
 • Er staat sinds kort bij de regel die hierover gaat bij de /regels (Hostage) bij. Hostage betekend letterlijk Gijzelaar als in gevangen. De regel geld dus dat als je in een 1 bij 1 zit dat je om bijvoorbeeld de 20 seconden wordt geslagen en je niet kan /f homen of kan uitloggen.
 • De regel geld als je tegen je wil word gehouden als pet (naakt in iemand zijn base)
 • Als iemand je slaat en vervolgens weggaat om iets te pakken en dat 2 keer doet, hoef je dit NIET te helpopen. Je kan als hij dan lang weg is toch uitloggen.(Doe dit wel als hij het 5 minuten lang doet)
 • De regel geld niet als iemand je probeert in te bouwen. Hij probeert je in te bouwen, dat kan wel 5 minuten duren alleen hij PROBEERT je in te bouwen. Het is je eigen keus als je dat tegenwerkt.
 • De regel geld niet als je 5 minuten word beschoten. Degene van wie de trap is probeert je dan ook te killen. (Helpop dit als hij je een keer in de 20/25 seconden beschiet voor een lange tijd.)
 • NOOIT zeggen dat je je armor gaat droppen en dan tijd rekken zodat wij denken dat jij langer dan 5 minuten in een trap zit! Als je dit toch doet kan het bestraft worden met een ban!
 • Als je blijft spammen dat je langer dan 5 minuten in een trap zit en dit niet zo is. Kan dat bestraft worden met een kick. Zo ben jij 'sneller' dood en is er hopelijk geen probleem meer.

Ik hoop dat die regels jullie wat meer helderheid brengen.
Veel plezier op de server!
Het Ickcraft Staff Team.