jan
15
Hallo allemaal, wij hopen dat jullie fijne feestdagen hebben gehad!

Wij willen jullie melden dat er Zaterdag 20 januari om 13:00 een Ick-Spleef event komt! Geen normale spleef, maar we hebben het iets aangepast! Er zitten Heros in de game. Die zijn sterker en hebben abilities die normale spelers niet hebben. Je hoeft je NIET aan te melden voor dit event!!

Wat is Ick-Spleef?

Ick-Spleef is een spleef event waarbij je de grond onder iemand moet weghalen zodat diegene in de void valt. Het platform bestaat uit ice en is 1 laag dik. Je krijgt een efficiency 5 pickaxe zodat je extra snel het ice weghakt. Het Ick-Spleef event bestaat is een FFA mode (Free For All Iedereen tegen elkaar). Tussen de potjes zullen er give-aways weg worden gegeven die handig zijn voor het volgende event, factions of KitPvP.

Hoe win je?

Er zullen 11 potjes worden gespeeld 10 en 1 finale. je wint als je iedereen hebt gespleefd en jij nog op het platform van ice staat!

Hoe ga je naar de finale?

Als je het potje wint ga je automatisch door naar de finale. OF je wint een golden ticket dit betekend dat je ook naar de finale gaat (dit wordt aan het einde weggeven). Er gaan dus in totaal 11 spelers naar de finale.

Heros

Als je hero bent krijgje speciale items. Deze items kan je bij de kits zien. Je wordt door een random gekozen als hero! Dit is dus compleet random en puur geluk.

Kit https://gyazo.com/79481b9e40105f0595762a3e1921ee0b

De...
jan
13
Hallo spelers hier hebben we onze nieuwe staff. Als je ze online ziet kunnen ze je vanaf nu allemaal helpen! Feliciteer ze allemaal netjes en misschien word jij ook wel staff bij de nieuwe ronden!
Helpers:
 • Zowp
 • Morbsel
 • Thrylius
Mods:
 • GummyBeer
dec
10
Beste Spelers,

Map4 is nu al weer een tijdje draaiende en ik kan met zekerheid zeggen dat hij weer beter was dan map3.
Zo gaan we iedere keer weer er voor zorgen dat elke nieuwe map verbeteringen komen en dingen erbij komen die jullie als speler willen.

Normaal gesproken zou na map4 map5 komen, maar dat is deze keer niet. Wij als staff zijn druk bezig om te kijken wat we voor jullie naast Faction nog meer kunnen maken waar jullie van kunnen genieten en spelen bij IckCraft. Dit kost mankracht en tijd, waardoor we minder tijd hebben voor een hele nieuwe map voor faction.
We willen alleen niet dat deze map nog 2 maanden zo door gaat want dat gaat vervelen dus daarom deze beslissing.

Er komt een map reset van map4. Dit betekent dat de gehele map leeg word gehaald en alles word gereset naar hoe het was in het begin van map4. Dit betekent dat alle items en factions ook zullen verdwijnen. Eigenlijk hetzelfde als bij een nieuwe map behalve dat het dezelfde map nu is. Om het toch een naam te geven noemen we deze map map 4.2. De map zal wel alle nieuwe dingen hebben die we tijdens het spelen van map4 hebben toegevoegd.

De faction server zal dus op 15 december 21:00 uit gaan
Dit betekent dat de EOTW van map4 op 15 december 19:00 begint
De server zal weer open gaan met map 4.2 op 16 december 13:00


Ook kan ik jullie al vertellen dat er in de kerstvakantie voldoende aandacht word gegeven aan IckCraft door middel van 2 Events en een nieuwe gamemode. Hierover word nu nog niks verder verteld maar zal spoedig nieuws over verschijnen.

Alvast veel speel plezier gewenst op map 4.2 en we zien je graag zaterdag erbij!
dec
01
Hey iedereen!

IckCraft groeit steeds meer, en zoals de meeste weten waren er de laatste tijd sollicitatie's voor Helper, Moderator en Builder. Deze zijn gesloten m.u.v. builder en hierbij kondigen wij de nieuwe staff-leden aan. Ook zijn er een aantal mensen gepromote, ook die kan je hier ook vinden.

Nieuwe staff leden

Moderators:
-
xChester
- Flowne
- xArshi
- PotGinger

Helpers:
-
NRGM
- Viorr
- Psychoxiz
- Gerntie

Builders:
-
iAutoBuild

Promotes:
-
FKH2002 naar Moderator
- RenderAss naar SrModerator
- RHF naar SrModerator
- Yeas naar SrModerator

Wat kan ik nu verwachten?
-
Ter alle tijden is er meer staff online, dit betekent:
- Eerder hulp
- Hackers eerder gebanned
- Snellere reactie op /112's
- Over het algemeen wordt de server 'schoner'
- Ons BouwTeam is een stukje versterkt, mooiere bouwwerken.

De nieuwe staff-leden worden de komende weken getest, en als zij het niet goed doen worden ze hierop aangesproken.
Heb je een klacht? Meld die dan bij staff, dit kan ook op het forum.

Wij feliciteren de nieuwe en gepromote staff-leden, en hopen dat ze het goed doen!

- Het IckCraft staff-team
nov
23
Hey allemaal

Goed nieuws. De nieuwe faction update is nu live.
We gaan de komende week kijken of de nieuwe updates bevallen bij jullie en of er fouten door ontstaan.
Hier even een klein overzicht wat er is veranderd

- Je kan nu Quartz verkopen in de shop
- Er is een nieuw bounty systeem. Je kan een bounty zetten op iemand dat betekent dat je geld op iemand zijn hoofd zet. Wanneer een andere speler dan die ene speler killed krijgt hij/zij het geld dat jij erop hebt gezet. Dit kan leuk zijn als je per se een bepaalde speler dood wilt hebben maar zelf niet zoveel moeite wilt doen. Iedereen kan een bounty claimen maar alleen mensen met een rank kunnen een bounty plaatsen momenteel.
Gebruik hiervoor /Bounty en om alle bounties te zien doe /Bounties
- Er is nu ook een loterij waaraan je elke 24 uur kan meedoen. Gebruik hiervoor /lot
- Knights, Legends en Titans kunnen vanaf nu ook /block doen om makkelijk hun materiaal zoals diamond en iron ignots om te toveren naar blokken.
- Er zijn rank upgrades beschikbaar in de shop. Wel alleen mogelijk bij perm ranks
- Je kan nu ook tijdens het vissen andere items tegenkomen die er eerst niet waren. Welke is nog een verassing ga zelf kijken
- /ignore werkt weer
- Je mag nu maar met max 2 personen op 1 IP online zijn dit is om alt spam te voorkomen tijdens bijvoorbeeld een keyall
- We hebben een veiling. Op deze veiling kan je dingen verkopen of op laten bieden door andere spelers. Jij kan zelf ook kijken wat andere spelers allemaal te koop hebben staan. Gebruik hiervoor /veiling

Ik hoop dat jullie de update leuk vinden. Laat weten wat je ervan vind!
nov
18
Hallo Allemaal!

Heb even iets te melden.
Ik en de rest van het staff team, krijgen de laatste tijd heel veel Helpop's(112's) binnen van jullie, Die gaan over dat jullie vaak langer dan 5 minuten in een trap worden gehouden.
Ik heb hier even iets op aan te merken zodat het iets duidelijk word voor jullie.
 • Er staat sinds kort bij de regel die hierover gaat bij de /regels (Hostage) bij. Hostage betekend letterlijk Gijzelaar als in gevangen. De regel geld dus dat als je in een 1 bij 1 zit dat je om bijvoorbeeld de 20 seconden wordt geslagen en je niet kan /f homen of kan uitloggen.
 • De regel geld als je tegen je wil word gehouden als pet (naakt in iemand zijn base)
 • Als iemand je slaat en vervolgens weggaat om iets te pakken en dat 2 keer doet, hoef je dit NIET te helpopen. Je kan als hij dan lang weg is toch uitloggen.(Doe dit wel als hij het 5 minuten lang doet)
 • De regel geld niet als iemand je probeert in te bouwen. Hij probeert je in te bouwen, dat kan wel 5 minuten duren alleen hij PROBEERT je in te bouwen. Het is je eigen keus als je dat tegenwerkt.
 • De regel geld niet als je 5 minuten word beschoten. Degene van wie de trap is probeert je dan ook te killen. (Helpop dit als hij je een keer in de 20/25 seconden beschiet voor een lange tijd.)
 • NOOIT zeggen dat je je armor gaat droppen en dan tijd rekken zodat wij denken dat jij langer dan 5 minuten in een trap zit! Als je dit toch doet kan het bestraft worden met een ban!
 • Als je blijft spammen dat je langer dan 5 minuten in een trap zit en dit niet zo is. Kan dat bestraft worden met een kick. Zo ben jij 'sneller' dood en is er hopelijk geen probleem meer.

Ik hoop dat die regels jullie wat meer helderheid brengen.
Veel plezier op de server!
Het Ickcraft Staff Team.
nov
12
Hallo allemaal en welkom op ons vernieuwde forum!

We presenteren met trots onze nieuwe site.
Je zal zien dat alles is verbeterd, zoals:
- De software
- Het design
- De mogelijkheden
- De over-all feeling

Kijk op je gemak lekker rond en vergeet niet een account aan te maken, want dan is er meer zichtbaar op het forum.
Ook even belangrijk om te weten is dat nu een aantal dingen voortaan via het forum zullen lopen, zoals:
- Staff sollicitaties
- Unban aanvragen
- Reports en Klachten
- Bug Meldingen
- YouTube aanvragen

Ook zal het forum langzaam gevuld worden met Guides, FAQ en andere dingen.
We hopen dat je een leuke tijd hebt op ons forum ;)

Het IckCraft Staff Team